Dupa cum imi place mie sa spun, o optimizare buna te poate distruge, datorita accesarilor si clientilor intr-un numar atat de mare incat nu puteti face fata, dar pana acolo este un drum lung sau scurt, dar sa nu uitam ca este un drum care nu il poate garanta nici cel mai expert om din lume.

Daca vine cineva la tine si iti garanteaza ca te poate aduce pe primul loc in google la cuvantul dorit, puteti sa cereti nota si sa plecati acasa, pentru ca nu exista asa ceva, ce exista totusi, sunt optimizari bune, aplicate corect din toate punctele de vedere, care cu timpul iti vor ridica site-ul in Google. Nu vreau sa intru in mai multe detalii despre SEO, voi lasa asta pentru alt articol.

Dupa multe documentari in domeniu, doresc sa va prezint 7 metode de optimizare seo care o sa va ajute sa va ridicati site-ul in Google.

1. UX ( User Experience )

Acesta este modul prin care utilizatorul interactioneaza cu site-ul dumneavoastra, acest mod trebuie sa fie unu cat mai placut si cat mai usor pentru utilizatori, deci daca ai un web site care este placut la prima vedere si usor de citit, se incarca repede, fara errori si cu o functionalitate corecta, asta e un pas foarte bun. Recomand sa va consultati cu mai multe persoane si sa hotarati impreuna aceste aspecte legate de un site, nu de unul singur ( Ar fi ca si cum as intreba pe mama daca sunt frumos )

2. Continut de calitate

Probabil si cel mai important lucru pentru un site, continutul acestuia.
Fiti originali, si intotdeauna dedicativa timpul necesar pentru un continut de calitate, deoarece nu este usor si nici nu dureaza putin, aveti rabdare si publicati/scrieti lucruri valoare care intr-adevar este de folos celui care cauta informatii.

3. Versiune de Mobil

Cu totii avem smartphone, e simplu si rapid sa intram pe google de pe telefon, sa dam o cautare la o locatie care nu o stim, iar daca site-ul tau apare printre rezultate ( sa zicem doar ) si nu are o versiune de mobil, atunci acel simplu nu mai e simplu, devine complicat mai ales cand esti in aglomeratie, cu o cafea in mana si cu un covrig in gura. Deci, o versiune de mobil pentru site-ul tau va ajuta la o pozitionare buna in Google.

4. Nu copiati !

De avut grija, continutul site-ului sub nici o forma sa nu fie duplicat, adica copiat de pe alte site-uri pentru ca exista riscul sa fie penalizat, si da, Google vede asta, si vede si daca informatiile scrise sunt folositoare sau doar cuvinte aruncate, fara valoare. In cazul in care o sa cumparati articole scrise de firme specializate, va sugeres sa faceti o verificare a acelor texte, cautandule prin google inainte sa le publicati.

5. Keywords pe Imagini

Foloseste functia de descriere a imaginilor ( alt ) adauga cuvinte cheie folositoare, dar la subiect, pe fiecare pagina in parte.
Pe prima pagina, la logo si alte imagini care au legatura cu domeniul de activitate sau cuvintele cheie la care vreti sa cresteti in google, va recomand sa le adaugati keywords-urile dorite.

6. Linkuri spre tine.

In general, cand esti recomandat de mai multa lume, automat esti si de incredere. La fel functioneaza si algoritmul de calcul pe care Google il foloseste la afisarea rezultatelor, Avand linkuri de calitate spre site-ul tau de pe alte site-uri de incredere, iti vor acorda si tie incredere, este important ca site-urile care vor publica linkuri spre tine sa fie si ele de incredere si cu un continut de calitate, altfel riscati sa va faceti doar reclama proasta pe site-uri vazute rau de catre Google, si doar sa scadeti in rezultate.

– La fel si in caz contrar, daca site-ul tau recomanda alt site ( prin link ) care este vazut prost de catre Google, si site-ul tau va pierde din ranking.

7. Update-uri.

Noutatile aparute pe o pagina web inseamna ca acel site este intretinut de cineva, adica ofera informatii actualizate pentru utilizatori. Daca un site este updatat des, bineinteles cu continut de calitate si original, acesta va fi in urcare libera spre primele locuri in Google.

Ce pot sa fac in cazul in care am un site de prezentare?

In cazul in care aveti un simplu site de prezentare a companiei, va sugerez sa creati o rubrica ( Anunturi, Noutati, Blog ) Unde sa publicati, saptamanal sau lunar, articole scrise care au link de pe prima pagina.
Daca credeti ca nu va incadrati sau nu gasiti motive intemeiate pentru o publicare constanta pe site, atunci schimbati intregul continut al site-ului cu unul mai bogat si mai original, si ramane asa.

Sper ca va sunt de folos aceste sfaturi legate de seo, in cazul in care vreti sa angajati pe cineva care sa le faca pe toate, mi-ar face placere. Contactati-ma.